login

Tjeko blog

‘Gymles was altijd het leukste vak' - interview met Hervé

Door Hadassa
juli 13, 2017
Categorie: Algemeen

Als hij niet in de sportschool is, vind je hem in het Tjeko-kantoor: Hervé Makuka. 27 jaar, student Bedrijfskunde, Management, Economie & Recht en nu ook stagiair bij ons. 


Als enige mannelijke stagiair tussen drie dames houdt hij zich goed staande, maar waar werkt hij precies aan? Daar kom je achter in dit interview. 

 

Kun je jezelf beschrijven in drie woorden?
Verlegen, enthousiast en een doener.... Lees verder

Tags: #interview #stage
herve_1.jpg

Maak kennis met Mirai, onze enthousiaste stagiaire

Door Hadassa
juni 01, 2017
Categorie: Algemeen
Sinds enkele weken genieten we van Mirai! Ze is 23 en zit in het tweede jaar van haar studie Cultureel Maatschappelijke Vorming op de Hogeschool Utrecht. Wat het Goudse Café Central met haar stage te maken heeft? Dat lees je in dit interview.
Mirai, als je jezelf moest beschrijven in drie woorden, welke kies je dan?

Deze vraag krijg ik vaker en vind ik nog steeds lastig te be... Lees verder

Tags: stage team interview
mirai.jpg

Een nieuw record!

Door Hadassa
mei 25, 2017
Categorie: Tjeko LIVE

Na de start dag van Tjeko LIVE, volgt na ongeveer twee weken altijd de speeldag als afsluiting van het project, mét de onthulling van het opgehaalde bedrag. De kinderen van de Johan Friso in Dordrecht hadden er duidelijk zin in!


De opening van de dag was spetterend en het enthousiasme spatte ervan af. De leerlingen van de Johan Friso School openden met een aantal energieke dansen op muziek van Kinderen voor Kinderen – voor hen was het dubbel feest, want het was ook de dag van de Koningsspelen.... Lees verder

DSC_5730.jpg

Foto-impressie Fun Fair met de Muskathleten

Door Hadassa
mei 16, 2017
Categorie: Tjeko Fun Fair
Een dag waarop honderderden kinderden uit Compassion-projecten konden genieten van een dag aandacht en heerlijk spelen. Een prachtige impressie met foto's door de Muskathlon.  Lees verder
Tags: muskathlon compassion
muskathlon_2017_meiden_met_kids_1.jpg

Lol op basisschool Samen op Weg in Hoornaar

Door Hadassa
mei 13, 2017
Categorie: Tjeko LIVE

De komende weken zamelen de kinderen van de Samen op Weg geld in voor kinderen ver weg! 


Terwijl ze op dit moment in Uganda heerlijk over het veld stuiteren en dansen in de theatertent, vragen de kinderen in Hoornaar hun familie en kennissen om een donatie voor Stichting Tjeko. Zodat zo veel mogelijk kinderen kunnen genieten van kind-zijn.


Het is nu feest in Jinja, tijdens de Tjeko Fun Fair, maar we willen nog veel meer kinderen plezier bezorgen en ook Ugandese scholen helpen om de creativiteit van kinderen aan te sp... Lees verder

luisteren_naar_het_verhaal.jpg

Opgewonden straatkinderen

Door Hadassa
april 13, 2017
Categorie: Tjeko LIVE

"Je had de kinderen moeten zien! Zo opgewonden, zo vol energie. Het was geweldig om mee te maken." 


Afgelopen weekend organiseerde ons Ugandese team een speelmoment voor kinderen die grotendeels op de straat leven. In samenwerking met de lokale organisaties die werken met straatkinderen, kon ons team een grote groep kinderen een geweldige boost geven.


Een voorproefje van...

Peace bracht ons persoonlijk verslag uit van de happening en ze bleef benadrukken hoe enthousiast de kinderen waren, hoe blij en hoe nieuws... Lees verder

Afbeelding_van_Hadassa_7.jpg

Start Tjeko Live Dordrecht

Door Hadassa
april 06, 2017
Categorie: Tjeko LIVE

Met open mond zitten luisteren en vol overgave door het gangpad stuiteren, schaterlachen en een energieke high five uitdelen… Het hoort er allemaal bij. Deze ochtend vergeten de leerlingen van de cbs Johan Friso in Dordrecht niet snel: de start van Tjeko LIVE.


“Het was gewéldig! Wat een spektakel. De kinderen waren enorm gemotiveerd. Ze staan te popelen met de werkboekjes aan de slag te gaan. Tja, dan hadden jullie het maar niet zó super vet, gaaf en leuk moeten maken!”... Lees verder

Tags: #schoolproject #beweging #edutainment
tjeko_live_fotos.jpg

Maak kennis met David Zijderveld

Door Hadassa
maart 30, 2017
Categorie: Algemeen

David Zijderveld (25) is docent bewegingsonderwijs en nu ook vrijwilliger bij Tjeko! Met zijn vrouw Marleen, tropenarts in opleiding, heeft hij al heel wat van Afrika gezien, ook Uganda. 


Zijn vrienden omschrijven hem als “enthousiast, sportief, een wereldverbeteraar en Afrika-gek” en dat kunnen wij alleen maar beamen. Met dit korte interview geven we j... Lees verder

David.jpg

Skype met Uganda: 'Wat zijn jullie aan het uitspoken?'

Door Hadassa
februari 16, 2017
Categorie: Algemeen

Vanaf mijn scherm schijnt de zon naar binnen. Ferdi wandelt met Deus en Peace aan de voet van de Nijl, groene bladeren tegen een blauwe lucht. 


'Heb je nog vragen aan ons?' Ja. Natuurlijk, vragen. 'Ehm, wat zijn jullie aan het uitspoken?' 

 

Programma de komende dagen

Ik bedoel natuurlijk eigenlijk, wat er op het programma staat. Zaterdag gaan ze naar een Child Development Center van Compassion. Daar zullen ze de kinderen trakteren op Tjeko LIVE. Peace heeft de laatste tijd al heel vaak het kinder... Lees verder

Afbeelding_van_Hadassa_10.jpg

Word jij ook Vriend van Tjeko?

Door Hadassa
februari 12, 2017
Categorie: Algemeen

De laatste keer dat we in Uganda waren, spraken we de visionaire CEO Lenny Mugisha. ‘You help us reprogram our software,’ waren zijn woorden. Lenny doelde op de waarde van onze kijk op spelen en ontwikkeling.


Het probleem: kinderen zijn aanwezig, maar worden niet gehoord worden en krijgen niet de aandacht die ze nodig hebben. Maar er begint iets te veranderen. Voorzichtig ontstaat er meer aandacht voor deze kwetsbare groep. Wij willen... Lees verder

Anacheza_PAGINA1.jpg

Grote verwachtingen van 2017

Door Hadassa
januari 12, 2017
Categorie: Algemeen

 

We kijken uit naar wat 2017 gaat brengen. Naar de kinderen die heerlijk zichzelf kunnen zijn op de Fun Fair in mei en naar de jong-volwassenen die we mogen trainen en die groeien in verantwoordelijkheid. En - niet te vergeten - de sportdag voor Compassion en de 4e Musketier die we in mei ook mogen verzorgen. 


We zetten kort op een rijtje wat op dit moment naast de Fun Fair onze 'main business' is:

 

... Lees verder
Tags: #compassion #funfair #2017 #basisschoolproject #spelen #play
whenplay.jpg

Wat vindt de Ugandese Benjamin van Tjeko?

Door Hadassa
december 22, 2016
Categorie: Tjeko LIVE

We appen met ons Ugandese team. Wat maakt dat de afstand soms klein: ideaal. 


Zo krijgen we leuke foto's door van lachende kinderen tijdens Tjeko LIVE, maar ook persoonlijke berichtjes. Zoals bijvoorbeeld het inspirerende berichtje van Benjamin Ngobi Shamil, een van ons teamleden in Uganda.

To awaken the greatness and innovation that is inside the children of Uganda, Tjeko LIVE sends a message to children that actually everything is possible.
No matter which background, rich or poor, educat... Lees verder

Benjamin_UG_1.jpg

Met Tjeko langs NGO's in Uganda

Door Hadassa
december 08, 2016
Categorie: Tjeko LIVE

Het Ugandese Tjeko-team is on fire! We krijgen wekelijks foto's toegestuurd van uitbundige kinderen en enthousiaste medewerkers.


Naast scholen, bezoekt het team ook NGO's (niet-gouvernementele organisaties), zoals opvanghuizen. Geweldig om te zien dat waar onze Tjeko'ers ook komen, het altijd gepaard gaat met zoveel lol.


We laten de beelden voor zich spreken!

Lees verder
Tags: #ngo
Afbeelding_van_Hadassa3.jpg

‘O, nee, niet weer een project!’

Door Hadassa
november 24, 2016
Categorie: Tjeko LIVE

De visie van juf Jannie op Tjeko LIVE

 

Ze weet als geen ander hoe het is voor basisschooldocenten om een project te doen, omdat ze zelf jaren voor de klas heeft gestaan. Onze “handen-uit-de-mouwen” Jannie Kranendonk, nu alweer jaren deel van het Tjeko-team, is een van de professionals achter het schoolprogramma Tjeko LIVE.

 

Veel leerkrachten beginnen bij de gedachte alleen al te zuchten: een klassikaal project voor een goed doel. Daar zijn we o... Lees verder

Tags: #schoolprogramma #schoolproject
IMG_9649.jpg

Zorg dat jij 'm ook krijgt!

Door Hadassa
november 03, 2016
Categorie: Algemeen

Het magazine komt er weer aan! Informatie, inspiratie en veel lachende gezichten. We sturen 'm graag naar je op!


Een keer per jaar verschijnt het Tjeko Magazine, bedoeld voor jou en iedereen die Tjeko een warm hart toedraagt - en natuurlijk ook voor iedereen die Tjeko nog niet kent. Als jij nog iemand weet die wel van een leuk magazine kan genieten, vul dan het... Lees verder

Tags: #magazine #gratis
magazine_tjeko_1.jpg

Tjeko op school in Uganda

Door Hadassa
oktober 27, 2016
Categorie: Tjeko LIVE

Sommige dingen zijn universeel: dat kinderen houden van spelen, bijvoorbeeld. Maar ook het enthousiasme bij Tjeko LIVE.


In Uganda zijn nu wekelijks scholen bezig met Tjeko LIVE, iets wat totaal nieuw is voor leerlingen én voor leerkrachten. Dat school zo leuk en interactief kan zijn!


Schoolprogramma op maat

Met Tjeko LIVE in Uganda hebben we een iets andere insteek dan in Nederland. Bij het Nederlandse schoolprogramma gaat het vooral over het leven van kinderen in Uganda; in het Ugandese programma hebben... Lees verder

Tags: #uganda #imagination
Tjeko_live_ugnd_1.jpg

Een brief van Alban

Door Hadassa
september 15, 2016
Categorie: Tjeko Academy

Wat betekent Tjeko in het leven van de jongvolwassenen die de Academy doen en werken op de Fun Fair? Lees de brief van Alban Mwase:


"Tjeko to me symbolises almost all that I know about work, from the good, to the challenging and even the bad aspects of the word.


Fresh out of high school I began volunteering, and one of the things that still stands out for me from the interview form was the question, if I may paraphrase, do you like doing unconventional things? Thi... Lees verder

Alban_links.jpg

Impressie Fun Fair Mukono 2016

Door Hadassa
september 08, 2016
Categorie: Tjeko Fun Fair
Het lijkt alweer lang geleden, maar een paar weken terug zaten we nog in Mukono. Hierbij alvast een kleine foto-impressie.  Lees verder
20160719_132009.jpg

Nieuw schooljaar: Tjeko start in Bodegraven

Door Hadassa
september 08, 2016
Categorie: Tjeko LIVE

Het is nooit moeilijk om de kinderen enthousiast te krijgen voor Tjeko. Zij begrijpen meteen dat spelen belangrijk is... Hoewel, belangrijk, het is gewoon LEUK!!


Benieuwd naar Tjeko LIVE of wil je Tjeko uitnodigen bij jou op school? Stuur ons een berichtje via het contactformulier of mail Coen, onze Tjeko LIVE-man, op coen@tjeko.info

Lees verder
tjeko_bodegraven.jpg

Wat Albert Einstein, Mohammed Ali en Steve Jobs gemeen hebben…

Door Hadassa
september 01, 2016
Categorie: Algemeen

Verbeeldingskracht. Verbeelding is essentieel voor creativiteit. Alle geniale uitvindingen, beroemde kunstwerken en baanbrekende ideeën begonnen in de verbeelding. Daarom gaan we ook in Uganda een schoolprogramma lanceren, met als belangrijkste thema ‘imagination’.


Lees verder

Tags: #verbeelding #spelen #creativiteit
einstein.jpg

Title of your posts.
By Author's Name

January 1, 2030

Category: Category Name

This is where the post content will show up. The font color, font size, line-height, and other styles related to the font, as well as stroke, corner radius and backgroung color / image can be styled. Simply use the text / color / stroke panel to style any of these elements! You can also change the spacing by clicking on the top right arrow near this field. Again this is a sample text and will be replaced with the content of each post.

Tags: Tag Link

100 Comments

Category Name
Comments

John Smith

 

January 1, 2030

 

This is the comment text. It can be long and break into several lines.

Onze missie

 

Tjeko is een social-profit organisatie die kinderen de mogelijkheid biedt om kind te zijn. We brengen sport, spel en ontspanning naar kinderen die nagenoeg geen vrije tijd hebben. Spelen is essentieel voor de gezonde ontwikkeling van kinderen: wij zijn ambassadeurs van meer ruimte en tijd om te spelen in ontwikkelingslanden.

Contact

 

Stichting Tjeko

Postbus 158,

2800 AD Gouda,

Nederland

ask@tjeko.info

010 340 1911

 

IBAN: NL75RABO0153723432

BIC: RABONL2U

Volg ons

copyright, Tjeko 2016 ©