login

Tjeko blog

Sinterklaas in Uganda

Door Mieke
december 04, 2018
Categorie: Algemeen

Gister had Tjeko Fun Services wel een hele bijzonder klus! Sinterklaas had hulp nodig om de Nederlandse en Belgische kinderen die in Uganda wonen een leuke speelmiddag te verzorgen.

Lees verder
PHOTO-2018-12-01-18-25-50_1.jpg

Sponsor een Academy-student

Door Mieke
november 29, 2018
Categorie: Tjeko Academy

In februari 2019 zullen er 44 studenten getraind worden op de Tjeko Academy, in Jinja Uganda.

De Tjeko Academy is een trainingsschool voor jongvolwassenen, waarin we werken aan:
• Persoonlijke ontwikkeling
• Leiderschap
• Communicatie
• Parkmanagement en gastvrijheid
• Teambuilding

Lees verder

Doneer-50-euro_1.jpg

Tjeko Bouw Trip 2018

Door Mieke
november 28, 2018
Categorie: Algemeen

Tjeko Uganda is flink aan het groeien en het jasje werd te klein. Na een eigen kantoorruimte is er nu ook een grotere capaciteit voor alle speelmaterialen gerealiseerd.


Begin november is Ferdi met een team van 3 klustoppers (Henny, Lennart en Micha) voor een week naar Uganda gevlogen. Samen met het Ugandese team hebben ze hard gewerkt in ons nieuwe magazijn.

Lees verder
34d36860-8c4e-4145-a98e-25332a03006f.jpg

Tjeko breidt uit in Jinja

Door Tjeko NL
juni 24, 2018
Categorie: Tjeko Fun Fair

Het beloofde een volle week te worden. Nieuw kantoor, nieuwe team-leden aannemen en de uitleg van een nieuwe les voor Tjeko LIVE.  Peace was er helemaal klaar voor en had alles tot in de puntjes georganiseerd. Toen Ferdi en Matthijs zondag aankwamen, konden ze gelijk van start!

Maandag ochtend werden papieren getekend voor een nieuwe kantoorruimte op Main Street in Jinja, en diezelfde middag vonden er solicitaties plaats! 
De volgende ochtend bestond het Jinja team opeens uit 5 enthousiaste team-leden! 


Bela... Lees verder

nieuwe_team_tjeko_jinja_1.jpg

Tjeko iedere week actief!

Door Tjeko NL
april 12, 2018
Categorie: Tjeko LIVE

Ons team in Uganda gaat hard. Wekelijks gaat ons team er op uit om een nieuwe basisschool of weeshuis te ondersteunen met spel en creatieve ontwikkeling.

De reacties zijn unaniem positief: Wanneer komen jullie terug?

We zijn trots op ons team in Uganda en wensen hun veel succes! 

Lees verder
Tags: uganda kinderen sport spel jinja non-profit stichting tjeko actief
WhatsApp_Image_2018-04-11_at_11.29.01.jpg

Our best wishes!

Door Tjeko NL
december 22, 2017
Categorie: Algemeen

Van ons allemaal bij Tjeko: Merry Christmas and a World of Play for 2018!

Vergeet niet: Spelen is belangrijk! 


Volgend jaar gaan we met elkaar Tjeko verder uitbouwen! Het belooft een mooi jaar te worden!Lees verder
Play_Matters_Presentatie_-_v1_1_Page_15.jpg

Ondertussen in Uganda…

Door Tjeko NL
oktober 12, 2017
Categorie: Algemeen
Afgelopen weekend belandde er een mail vanuit Uganda in onze mailbox. Op zich geen bijzondere gebeurtenis, maar de inhoud bracht ons weer even tot de orde. Want: ze gaan als een speer!


Afgelopen weekend was er een evenement voor kinderen van een grote basisschool in Jinja, waarbij ons lokale team op eigen initiatief aansluiting had gezocht. Met een helder contract (zelf opgesteld) en een kleine vergoeding, konden ze aanwezig zijn en de kinderen van de Main Street Primary school laten genieten van een paar Tj... Lees verder

Tags: #team #uganda
Afbeelding_van_Hadassa_12.jpg

Een actie die Tjeko helemaal opfleurt

Door Tjeko NL
oktober 02, 2017
Categorie: Fundraise-actie

Wat heeft een varend bloemencorso met Tjeko te maken? Normaal gesproken niks, maar dit jaar wel! Renate Rog bedacht een prachtig geheel van tropische bloemen, apen en speelgoed om varend aandacht te trekken voor ons werk in Uganda. Maak kennis met deze bloemkunstenares!


Tjeko betekent gelach en hilariteit, en dat past wel bij Renate. We kenden elkaar nog geen halfuur of we zaten al met rode wangen van het lachen. De goedlachse Renate is moeder van drie meiden en haar grote passie is bloemwerk.... Lees verder

Tags: #actie
IMG_2476.jpg

Binge-watchen over spelen

Door Tjeko NL
augustus 31, 2017
Categorie: Algemeen

Heb jij het al eens gedaan? Netflix aan en dan toch nóg maar een aflevering... Een avondje binge-watchen, daar kan bijna iedereen over meepraten.


Tjeko houdt meestal meer van spelen en sporten dan bankhangen, maar voor deze keer maken we graag een uitzondering. We hebben namelijk een bingewatchlijstje over spelen voor je samengesteld. 


Queen of Katwe (op Netflix)

'Queen of Katwe' vertelt het waargebeurde verhaal van Phiona Mutsei. Phiona (Madina Nalwanga) is een jong meisje uit de sloppenwijken van Kampa... Lees verder

Tags: #netflix #creativiteit #spelen
couch_popcorn.jpg

‘Gymles was altijd het leukste vak' - interview met Hervé

Door Tjeko NL
juli 13, 2017
Categorie: Algemeen

Als hij niet in de sportschool is, vind je hem in het Tjeko-kantoor: Hervé Makuka. 27 jaar, student Bedrijfskunde, Management, Economie & Recht en nu ook stagiair bij ons. 


Als enige mannelijke stagiair tussen drie dames houdt hij zich goed staande, maar waar werkt hij precies aan? Daar kom je achter in dit interview. 

 

Kun je jezelf beschrijven in drie woorden?
Verlegen, enthousiast en een doener.... Lees verder

Tags: #interview #stage
herve_1.jpg

Maak kennis met Mirai, onze enthousiaste stagiaire

Door Tjeko NL
juni 01, 2017
Categorie: Algemeen
Sinds enkele weken genieten we van Mirai! Ze is 23 en zit in het tweede jaar van haar studie Cultureel Maatschappelijke Vorming op de Hogeschool Utrecht. Wat het Goudse Café Central met haar stage te maken heeft? Dat lees je in dit interview.
Mirai, als je jezelf moest beschrijven in drie woorden, welke kies je dan?

Deze vraag krijg ik vaker en vind ik nog steeds lastig te be... Lees verder

Tags: stage team interview
mirai.jpg

Een nieuw record!

Door Tjeko NL
mei 25, 2017
Categorie: Tjeko LIVE

Na de start dag van Tjeko LIVE, volgt na ongeveer twee weken altijd de speeldag als afsluiting van het project, mét de onthulling van het opgehaalde bedrag. De kinderen van de Johan Friso in Dordrecht hadden er duidelijk zin in!


De opening van de dag was spetterend en het enthousiasme spatte ervan af. De leerlingen van de Johan Friso School openden met een aantal energieke dansen op muziek van Kinderen voor Kinderen – voor hen was het dubbel feest, want het was ook de dag van de Koningsspelen.... Lees verder

DSC_5730.jpg

Foto-impressie Fun Fair met de Muskathleten

Door Tjeko NL
mei 16, 2017
Categorie: Tjeko Fun Fair
Een dag waarop honderderden kinderden uit Compassion-projecten konden genieten van een dag aandacht en heerlijk spelen. Een prachtige impressie met foto's door de Muskathlon.  Lees verder
Tags: muskathlon compassion
muskathlon_2017_meiden_met_kids_1.jpg

Lol op basisschool Samen op Weg in Hoornaar

Door Tjeko NL
mei 13, 2017
Categorie: Tjeko LIVE

De komende weken zamelen de kinderen van de Samen op Weg geld in voor kinderen ver weg! 


Terwijl ze op dit moment in Uganda heerlijk over het veld stuiteren en dansen in de theatertent, vragen de kinderen in Hoornaar hun familie en kennissen om een donatie voor Stichting Tjeko. Zodat zo veel mogelijk kinderen kunnen genieten van kind-zijn.


Het is nu feest in Jinja, tijdens de Tjeko Fun Fair, maar we willen nog veel meer kinderen plezier bezorgen en ook Ugandese scholen helpen om de creativiteit van kinderen aan te sp... Lees verder

luisteren_naar_het_verhaal.jpg

Opgewonden straatkinderen

Door Tjeko NL
april 13, 2017
Categorie: Tjeko LIVE

"Je had de kinderen moeten zien! Zo opgewonden, zo vol energie. Het was geweldig om mee te maken." 


Afgelopen weekend organiseerde ons Ugandese team een speelmoment voor kinderen die grotendeels op de straat leven. In samenwerking met de lokale organisaties die werken met straatkinderen, kon ons team een grote groep kinderen een geweldige boost geven.


Een voorproefje van...

Peace bracht ons persoonlijk verslag uit van de happening en ze bleef benadrukken hoe enthousiast de kinderen waren, hoe blij en hoe nieuws... Lees verder

Afbeelding_van_Hadassa_7.jpg

Start Tjeko Live Dordrecht

Door Tjeko NL
april 06, 2017
Categorie: Tjeko LIVE

Met open mond zitten luisteren en vol overgave door het gangpad stuiteren, schaterlachen en een energieke high five uitdelen… Het hoort er allemaal bij. Deze ochtend vergeten de leerlingen van de cbs Johan Friso in Dordrecht niet snel: de start van Tjeko LIVE.


“Het was gewéldig! Wat een spektakel. De kinderen waren enorm gemotiveerd. Ze staan te popelen met de werkboekjes aan de slag te gaan. Tja, dan hadden jullie het maar niet zó super vet, gaaf en leuk moeten maken!”... Lees verder

Tags: #schoolproject #beweging #edutainment
tjeko_live_fotos.jpg

Maak kennis met David Zijderveld

Door Tjeko NL
maart 30, 2017
Categorie: Algemeen

David Zijderveld (25) is docent bewegingsonderwijs en nu ook vrijwilliger bij Tjeko! Met zijn vrouw Marleen, tropenarts in opleiding, heeft hij al heel wat van Afrika gezien, ook Uganda. 


Zijn vrienden omschrijven hem als “enthousiast, sportief, een wereldverbeteraar en Afrika-gek” en dat kunnen wij alleen maar beamen. Met dit korte interview geven we j... Lees verder

David.jpg

Skype met Uganda: 'Wat zijn jullie aan het uitspoken?'

Door Tjeko NL
februari 16, 2017
Categorie: Algemeen

Vanaf mijn scherm schijnt de zon naar binnen. Ferdi wandelt met Deus en Peace aan de voet van de Nijl, groene bladeren tegen een blauwe lucht. 


'Heb je nog vragen aan ons?' Ja. Natuurlijk, vragen. 'Ehm, wat zijn jullie aan het uitspoken?' 

 

Programma de komende dagen

Ik bedoel natuurlijk eigenlijk, wat er op het programma staat. Zaterdag gaan ze naar een Child Development Center van Compassion. Daar zullen ze de kinderen trakteren op Tjeko LIVE. Peace heeft de laatste tijd al heel vaak het kinder... Lees verder

Afbeelding_van_Hadassa_10.jpg

Word jij ook Vriend van Tjeko?

Door Tjeko NL
februari 12, 2017
Categorie: Algemeen

De laatste keer dat we in Uganda waren, spraken we de visionaire CEO Lenny Mugisha. ‘You help us reprogram our software,’ waren zijn woorden. Lenny doelde op de waarde van onze kijk op spelen en ontwikkeling.


Het probleem: kinderen zijn aanwezig, maar worden niet gehoord worden en krijgen niet de aandacht die ze nodig hebben. Maar er begint iets te veranderen. Voorzichtig ontstaat er meer aandacht voor deze kwetsbare groep. Wij willen... Lees verder

Anacheza_PAGINA1.jpg

Grote verwachtingen van 2017

Door Tjeko NL
januari 12, 2017
Categorie: Algemeen

 

We kijken uit naar wat 2017 gaat brengen. Naar de kinderen die heerlijk zichzelf kunnen zijn op de Fun Fair in mei en naar de jong-volwassenen die we mogen trainen en die groeien in verantwoordelijkheid. En - niet te vergeten - de sportdag voor Compassion en de 4e Musketier die we in mei ook mogen verzorgen. 


We zetten kort op een rijtje wat op dit moment naast de Fun Fair onze 'main business' is:

 

... Lees verder
Tags: #compassion #funfair #2017 #basisschoolproject #spelen #play
whenplay.jpg

Title of your posts.
By Author's Name

January 1, 2030

Category: Category Name

This is where the post content will show up. The font color, font size, line-height, and other styles related to the font, as well as stroke, corner radius and backgroung color / image can be styled. Simply use the text / color / stroke panel to style any of these elements! You can also change the spacing by clicking on the top right arrow near this field. Again this is a sample text and will be replaced with the content of each post.

Tags: Tag Link

100 Comments

Category Name
Comments

John Smith

 

January 1, 2030

 

This is the comment text. It can be long and break into several lines.

Onze missie

 

Tjeko is een social-profit organisatie die kinderen de mogelijkheid biedt om kind te zijn. We brengen sport, spel en ontspanning naar kinderen die nagenoeg geen vrije tijd hebben. Spelen is essentieel voor de gezonde ontwikkeling van kinderen: wij zijn ambassadeurs van meer ruimte en tijd om te spelen in ontwikkelingslanden.

Contact

 

Stichting Tjeko

Postbus 158,

2800 AD Gouda,

Nederland

ask@tjeko.info

010 340 1911

 

IBAN: NL75RABO0153723432

BIC: RABONL2U

Volg ons

copyright, Tjeko 2016 ©