Jinja Auto Vrije Dag

Tjeko Uganda Fietst naar een Groener, Speelser Toekomst

Afgelopen zondag nam Tjeko Uganda deel aan Jinja’s Car-Free Day, waar Main Street gevuld was met fietsers in plaats van auto’s. Zonder auto’s op de weg waren de straten schoner, veiliger en leuker voor iedereen die op de fiets zat!

Het thema van dit jaar—“Jinja Fietsstad: Nederlandse inspiratie voor een mensgericht stadsleven”—moedigde iedereen aan om de straten te zien als plekken voor mensen op fietsen, die genieten van de vrijheid en ruimte. Met ondersteuning van 12GO Biking trok Tjeko de straten op om te laten zien hoe fietsen steden gelukkiger en betere plekken om te wonen kan maken.

“Het was geweldig om deel uit te maken van dit evenement vanwege waar de dag voor staat,” deelde een teamlid. “Het fietsen zelf was leuk en deed me denken aan onze tijden samen fietsen als team. Ik hoop dat dit een gesprek op gang brengt over fietspaden in Jinja, zoals we die hebben op sommige wegen in Kampala. De MC vertelde dat het doel is om de stad te veranderen in een mensgerichte ruimte, wat geweldig klinkt voor zowel het bedrijfsleven als de levenskwaliteit.”

Het ging niet alleen om fietsen, maar ook over hoe we denken over transport, verkeersveiligheid en schone lucht. Het evenement bracht de gemeenschap samen om van de straten te genieten en plezier te hebben, terwijl ze een gezondere, groenere levensstijl ondersteunden. Door deel te nemen aan het evenement, werd het duidelijk dat een groenere, fietsvriendelijkere toekomst mogelijk is!

Voor Tjeko draaide deze dag helemaal om gemeenschap, plezier, en het laten zien dat wanneer we allemaal samenwerken, we de wereld een betere, vrolijkere plek kunnen maken om te leven—één pedaalslag tegelijk.

Bekijk de aftermovie waarin Peace over de dag vertelt en herleef het plezier!

Wil je niets missen? Volg ons op onze kanalen!

Plaats een reactie